Sunday, May 10, 2009

Review of the day...

Today’s fairly a pretty typical day to me. ..But not all, coz there's some there's some special event that did color my day!

Today, I’d dropped by an artiste blog! Hohoho! Damn thrilled! He just posted the entry and I’m the 4th person to leave comment! Well, kinda unbelievable because he seems appear in the media in a quite brutal and rock-out style, but surprisingly he’s capable in come out with sucha apprehension article about the community! It’s about the Exploitation on Women in mass media. Kenapa wanita sanggup dieksploitasi, malah bangga dengan dengan penapilan mereka yang tak cukup kain dkt dada majalah dan akhbar? Mengapa banyak pihak yang berkenaan tergamak menggunakan wanita sebagai bahan untuk menarik lebih ramai pengguna/pelanggan/dll? Kalau nak tau lg, better kongsi perspektif korang dgn pembaca2 lain dkt blog Zahiril Adzim yewk!

Kalau korang berminat nak bace artikel artist uh, blei click here…

Well, aq dlm proses menonton Gokusen. Tersentuh gilerr2 dgn kesungguhan seorang Cikgu mendidik sekumpulan pelajar2 yg aak nakal ni dan berjanji yg nk pastikn deorang ni graduate soon..Aq pown ade tanam cite2 nk jadi seorang pendidik..cume tak brape nak kesampaian pasal aq kini beralih arah kearah bidang perniagaan dan perlaburan. Ate, kte boleh merancang, tuhan yang menentukan.






Masa aq decide nak amik Diploma in Investment Analysis tuh, mama n abah mcm risau gk, aje beno aq nak amik bidang tuh pasal takut tersalah haluan. Maklumla, masih lagi dihantui dengan longokan graduan yang masih tak dpt2 kerja. Ape2 pown, memang hari2 aku research psl bidang yg bakal aq ceburi nih…

2 comments:

y0Ngu~des!! said...

lupe nak cakap...
gokusen da movie maybe klua dlm bulan 7 nnt...
ho2... die gabong sume plakon dari gokusen 1 sampai 3 kot...
ko tgk gokusen bape ni??

Aizat said...

Hm,aq br jew sta+ gokusen 1.. Pergh, msti best combine sume2 actor!

themes

My Favorite Blogs