Friday, May 15, 2009

REVIEW OF THE DAY:Toma Yamapi...Angah n Uqbah...PTPTN vs Pinjaman Biasiswa MARA

Yongu Des,
Knape larr ko tanye kt aq pasal toma and Yamapi?!!Ni aq terangsang tu k bwt post yang agak panjang lebor dan bersemangat nihh!!! Mentang2 larr aq minat btol kisah persahabatan dan career deorg! (hoho! bla la ko!)

Setahu aq, deorang mmg dari kecik dah rapt pasal deorang mmg same2 ceburi career deorang skali..due2 nyanyi, tapi aq tatau kalau deorang pown blakon skali..

tapi skarang pown deorang rapat lagi kowt even masing dah bawak haluan masing2 dlm bergiat dalam dunia seni nih..ish aq ni, memandai jew..! rasenyew laa psl aq tak nmpak pown deorang blakon mane2 series sama2. Tapi kalau bwt show tuh ade jew kowt..Pasal yg ko ckp Yamapi skali dgn Jin tuh, aq rase btol kowt psl picture yg aq upload mcm deorang bertige jew..tapi yg aq cm Yamapi jew la..

Aq nak tergelak gilew2 intro lagu nih!!haha..menyeremang bulu2 muka aq..ni time zaman2 purbakala doulu2 larr time deorg kecik2 lg..Toma & Yamapi-Rocket.




haha..video yg nih pown besh gak!!! click here

Oh tuhan(bace dalam intonasi lagu Shiela Majid)..kenape larr daku terlalu bersemangat sangat dalam mengepos mende2 yg mrepek ini?!! Kau memang gila(bace dlm intonasi lagu Milla) aizat!

knape larr aq smangat sangat nak buat entry mende2 nih..?? 


REVIEW OF THE DAY

Aq pown dah lack of idea in come out with sucha creative post about anything under the sun. It's not that, I put zero commitment in blogging, it's just that, my damn head was wholly burden dgn mcm2 mende utk aq msk U nih..do pikir2 pasal pinjaman biasiswa MARA larr, PTPTN larr..Em, tapi aq rase aq ni ANSARA, so senang ckit nk dpt pinjaman biasiswa MARA kowt...Em, angah plawk tgh confuse nak msk UNIKL kew UNIMAP..tapi kalau UNIMAP, dekat larr dgn aq psl dkt Perlis 2-2 faculty... besides, tarikh kemasukan plawk dekat2 jew..aq 27/6 angah 28/6..tapi ntah larr. ske ati diew larr nk blajo kt mane..hoho! 

Uqbah plawk,
tatau larr diew cmne..aq contact dgn diew kt Facebook jew..Uqbah tatau nak balik Malaysia kew tak psl family diew risau die nk SPM cmne..ate SPM lg brape bulan jew..die ni plawk br jew nk amik..tapi aq rase x blei kow psl tarikh tutp daftar exam nad pilih subjek dh lepas kowt..ntah la..luar bidang kuase aq..even Uqbahs sndiri tak kesah psl die ske adveture! huhu..byk la ko pnyew adventure..nti smpai sini xble nk catchup silibus.. Tapi opah plawk bising..ate rindu sgt cucu2 and anak nya yg dah lame sgt merantau ke luar negara..ate, dah brape kali raye dah tak de...hari tuh pown balik kejap jew psl opah sakit..



By the way, Yong!
aq nak ko tgk video nih!!!





Speaking of scholarship things, aq nih tak la sehebat cm sahabat kte tuh, Nur Nina(my ex-schoolmate)..Alhamdulilah, die br jew dpt scholarship MARA tu utk buat A-LEVEL bagi bidang PERUBATAN...Aq plawk kene risaukan same ade nk amik PTPTN atau try pinjaman MARA..tapi aq rase sebagain ANSARA, aq spatutnyew amik larr pinjaman MARA psl sistem deorang tuh convertable..kalau kte perform well dkt U, isyaAllah pinjaman tuh dapt dibayar dalam betuk yg lebih ringan dan cikit(tatau larr nk gne word ape yg lebih puitis dan accurate!huhu)..tapi aq rase nk amik pinjaman MARA kowt..PTPTN dpt M3500 1 semseter..kalau pinjaman MARA, deorang settle yuran and dpt emaun RM500 tiap2 bulan kowt..ntah lar.aq sembang2 dgn buddy dkt Youthsay jew..ate deorang mmg ade yg gne kemudahan ni pown...

Speaking of YouthSay, bergune btol website tuh utk belia nk bertukar2 pendapt yewk...Angah pown tanyew psl prons diew tadi dkt Youthsay larr.ate, nasib baik mmg ade budak UniKL yg jawab soalan Angah..Yokatta nei..

Hm, sumimasen, (hoho,cm perli Kate jew..ate die ske ckp cmtuh kt entry diew!)I can't stop from writing a very long post since there's so many thing to be written. When we talk about life, everything will just jotted down fluently. Even how miserable or happy our life is, it's something that you face it yourself..so its easy for us to describe and write about it..But, it's hard for me to write a descriptive entry since we need to observe and damn know a lots about ti before we can forward our perspective into blog..like i said previously, we need to be careful on whatever we're writing so that it's not going to hurt or harm other with such a provocative entry...

renung2 kn la...(haha, mcm ceramah pendek dkt hot.fm plawk..)

p/s~hari ni aq follow blog K.yang..haha..lawak tol! yg nk besh nyew, rami gk member2 blogger aq yg k.Yang kenal..hohoho!! 

3 comments:

y0Ngu~des!! said...

aizat bongok la...ha2...
jin tu mmg dari kecik kwn ngan yamapi...
tgk sini,
http://en.wikipedia.org/wiki/Tomohisa_Yamashita
die x state name toma pon...
name jin ade...ho2....
tgk vid ni...
http://www.youtube.com/watch?v=x5YJsGvBVfM&feature=related
translation die kat komen...
ho2... nape aku rase aku bersemangat semacam ni??
oh!! sebab pasal jin akanishi aku!!

Aizat said...

serius...aq nk nangis rr tgk video yg ko ckp tuh!

terharu gilew2 dow!!

Anonymous said...

correction for yongu-des

actually toma bkn shj his bff..die more to brotherhood..or sng cter dorg ni hanbun k.. cbe bce statement ni..

gomen, but sure mr aizat nk thu kn ^^

http://musixofmalife.blogspot.com/2010/04/je-intern-about-tomapi.html

themes

My Favorite Blogs