Monday, August 24, 2009

Ramadan Incident:Bapak la Touching aq ni! (not Shinjuku Incident ;-p)

Hari ni aku terkilan giler2 dengan Tengku time CTU tadi pasal bile ustaz tanye, ape keistimewaan Al-Quran walaupun sekadar dibaca. Ramai yang jawab like, dikira sebagai satu ibadah, tambah pahala puasa dll. Bila aku ckp jew dapat memberi ketenangan, tetibe Tengku cakap “Eh, Tipulah!” Pastu sume orang gelak!

GERAM BETOL! Terang terang seolah-olah die tak yakin yang Al-Quran tuh mampu memberi ketenangan kepada pembacanya. Aku tau la yang bende tuh btol pasal kadang2 ble aq cm stress ckit msti bace Al-Quran or Yassin, at least just amik wuduk…Rase marah sangat macam die hina kebolehan Al-Quran jew!

bukan la kite nak riak yang kite ni banyak beribadat, but since it’s a right thing to do, there’s no need to argue since it’s obviously apposed to ‘bad’ or ‘wrong’ particular thingy.

So, are you guys with me or that bloody Tenku?

2 comments:

y0Ngu~des!! said...

WTF Tengku?? lu suke2 hati je gelak bile org cakap cam tu!! hu2... bai.. gua emo gak ni... gua bace Al-Quran rase tenang je... ape jadahnye tengku ni??

Aizat said...

ala...cm poyo jew die tuh..xpe2..doakan die dpt hidayah sudei..kte pown saling mmperingati la yewk!

themes

My Favorite Blogs