Wednesday, January 16, 2013

oh.pocot.mak.kau melatah




MELATAH.
terbongkarlah segala pekung kalau kita MELATAH.
cepat betul cik Sharifah MELATAH dek soalan hangat Cik Bawani kita.
Standard lah, talk macam ni mahasiswa memang suka tanya soalan berbentuk provokasi.
Nak hilangkan hambar majlis katanya...
Biar Cik Sharifah MELATAH.
Jangan kita bermulut longkang mencarut Cik Sharifah, turut sama MELATAH sekali.
jadi, suarakan pendapat seperti seorang yang bertamadun.




Kalau nak aku suarakan amarah aku terhadap Miss Listen, memang banyak! hahaha

  • marah orang bandingkan negara dengan negara lain, sendiri bandingkan manusia dengan binatang
  • kejap tegakkan 'human rights' kejap bela nasib jerung, kucing, kambing, ikan
  • marah Bawani tidak hormati orang tua, sendiri hina orang "awak ijazah, saya O level"
  • you were pulling away the mic and then you were talking about the freedom of speech?? pfftt..
  • you showed a very bad example to our non-muslim young bright generation.



AKU TURUT MARAH DENGAN MAHASISWA YANG BERSORAK TEPUK SAHABAT MEREKA SENDIRI DIMALUKAN.




This video summarized everything 
and I'm pretty sure even Miss Zohra would realize how dumb she was back there.


I'm going to stop here. If I were to keep on writing, I won't stop then.
Do your research on this issue. 



(okay, aku tak boleh nak berhenti)




Mahasiswa,
Berat nama, berat tanggungjawab.
Jangan kita leka, jangan kita melatah.
kita perlu bersatu, perlu kuat akal, emosi, rohani.
Jangan disogok Galaxy Note, kawan sendiri diludah sorak.


Mahasiswa,
refleksi kerajaan akan datang.
Nak harapkan mat rempit?
nak harapkan penagih?
nak  harap barisan-barisan tua sekarang hidup sampai bila bila pegang kerajaan?
nak harapkan siapa lagi kalau bukan mahasiswa.


Biar kami berekespresi, biar kami bersuara.
sampai bila nak dilindung?
Biar kami buat silap.
Kami jatuh, kami bangkit, kami belajar.
sampai bila nak disuap dikongkong?
SAMPAI BILA?


No comments:

My Favorite Blogs